Consiliul Uniunii Europene a analizat importanța activităților fizice și a realizat un raport detaliat în 2013 cu beneficiile unui stil de viață activ și riscurile și costurile sedentarismului. Una dintre principalele adrese emise în raport a fost aceea că, deși până în 2013 se făceau eforturi din partea autorităților publice din toate națiunile europene pentru a crește nivelul de activitate fizică benefică pentru sănătate ( HEPA), numărul persoanelor care nu erau înscrise în exerciții fizice de rutină era încă mai mic decât ar fi fost necesar, 60% dintre acestea practicând rar sport sau activități fizice regulate. Raportul a inclus, de asemenea, o listă de recomandări pentru asigurarea unui ecosistem cu creștere rapidă și durabilă pentru ca mai mulți cetățeni europeni să fie mai activi, mai des.

Începând cu 2013, industria fitnessului și a bunăstării a crescut într-un ritm foarte rapid, iar tendința a luat rapid amploare în rândul tuturor națiunilor din Uniune, dar accentul a fost menținut în continuare pe această problemă, deoarece impactul social-economic al bunăstării membrilor săi joacă un rol atât de important.

Cu toate acestea, de când a început Pandemia Covid 19, viața s-a oprit pentru mulți. Cluburile de fitness și sălile de sport fiind închise pentru perioade de timp, recomandările și restricțiile fiind.

făcute pentru adunările de grup, carantină și închideri impuse în cazul unor Națiuni, activități și competiții sportive suspendate, iar parcurile și stadioanele închise temporar, mulți dintre cei care erau cândva activi s-au trezit cu puține sau deloc opțiuni pentru a-și desfășura exercițiile de rutină. Faptul de a nu putea fi activi a adus neliniște și a crescut nivelul de stres într-o situație deja foarte dăunătoare. În această perioadă, Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat îngrijorarea considerabilă în ceea ce privește sănătatea mintală și bunăstarea publică, încercând să găsească soluții pentru ca oamenii să facă față mai ușor nivelurilor crescute de stres și anxietate, schimbării rutinelor de zi cu zi, creșterii depresiei, singurătății și, sperăm, reducerii consumului de alcool și de droguri și a comportamentelor autodistructive.

Având în vedere acest context, prezentăm proiectul nostru, care poate fi un răspuns la situația dificilă în care se află persoanele care au fost active și o soluție pentru ca acestea să poată continua să fie active din nou, de data aceasta într-un mod mai creativ și mai durabil.

Principalul obiectiv al proiectului nostru este de a ajuta persoanele active să își refacă și să împărtășească din nou rutina de exerciții fizice și, odată cu aceasta, bunăstarea lor mentală și fizică, introducându-le un ecosistem online de sănătate holistică care să le facă călătoria durabilă.

Reshape: Mișcarea activă prin creativitate este un program care definește un nou cadru de referință cu privire la modul în care oamenii își pot îmbunătăți sănătatea mentală și fizică. oferă cursuri creative online pentru a putea fi activi într-o varietate de contexte la îndemână ( acasă, la birou, în aer liber) creează o nouă platformă electronică online pe care oamenii activi să o folosească în mod regulat construiește un nou ecosistem care le va stimula creativitatea și îi va face parte dintr-o comunitate cu interese, focalizare și rezultate similare.

 

Principalele obiective ale programului vor fi următoarele:

Oferirea unei noi alternative persoanelor active.

Proiectarea unui ecosistem cu cursuri și metodologia potrivită pentru ca aceștia să se angajeze în practicarea sportului și a activităților fizice Învățarea și dezvoltarea unor modalități creative de abordare a sportului și a fitness-ului.

Remodelarea minții și a corpului prin obiceiuri creative, artistice și conștiente.

Îmbunătățirea sănătății lor fizice și mentale și a bunăstării lor generale.

 

Definim principalele grupuri țintă după cum urmează:

Grupul primar: Persoanele care obișnuiau să meargă la cluburi de fitness și săli de sport, grupuri de dans, studiouri de yoga și pilates.

Grupul secundar: Profesori de fitness și yoga, gimnaști și foști atleți, care nu numai că doresc să împărtășească idei creative, dar a căror contribuție inspirată la procesul creativ ne va ajuta să dezvoltăm o rețea creativă puternică, diversificată.

Digitalizarea fitness-ului și a stilului de viață activ va deveni în curând noua normă după pandemia Covid19, venind în întâmpinarea nevoilor și aspirațiilor oamenilor activi până acum, transferându-i în același timp într-un ecosistem online care are toate atributele experienței anterioare, adăugându-le în același timp: apartenența, creativitatea, flexibilitatea, integrarea, aspectele de învățare și partajare, nevoi umane de bază intrinseci, este obiectivul puternic care ne ghidează în acest proiect.

 

De ce ar trebui ca acest proiect să fie realizat la nivel transnațional?

Intenționăm să desfășurăm acest program la nivel transnațional din motivele care urmează:

Problema a apărut după ce pandemia Covid19 a afectat toate națiunile din Uniunea Europeană, prin urmare, programul nostru poate veni ca o soluție pentru toate națiunile UE.

Platforma ar putea fi accesată de oricine este interesat, videoclipurile vor fi disponibile în toate cele 5 limbi.

Diversitatea în materie de competențe, cultură și valoare care poate fi adăugată la program de către partenerii internaționali este complementară și o considerăm ca fiind o închidere a cercului de cunoaștere și creativitate.