Pe parcursul derulării proiectului, au avut loc o serie de activități pentru a asigura un standard ridicat de coordonare și implementare a proiectului. Pe lângă reuniunile de management, o serie de evenimente comune de formare a personalului au pregătit terenul pentru îmbunătățirea competențelor și abilităților cheie ale participanților.
De-a lungul perioadei de dezvoltare și implementare a proiectului, fiecare partener a profitat de o serie de oportunități de diseminare a proiectului prin prezentarea acestuia în cadrul unor evenimente precum atelierele de lucru din toate țările participante.
Prin astfel de prezentări, dar și prin diseminarea proiectului de către fiecare membru al echipei în cadrul unor evenimente private de networking, informațiile legate de proiect, dar și de parteneriatele strategice și de programul Erasmus+ au fost diseminate către un public larg, atât cantitativ, cât și calitativ.
În cadrul proiectului, în toate țările partenere – România, Italia, Cipru și Franța – au fost organizate o serie de evenimente de multiplicare și diseminare a activităților implementate și a produselor intelectuale dezvoltate în cadrul proiectului.
Principalele obiective ale evenimentelor de multiplicare au fost atât prezentarea generală a proiectului, cât și diseminarea rezultatelor intelectuale, împreună cu promovarea și creșterea oportunităților de transfer de cunoștințe, dezvoltarea competențelor, învățarea în colaborare și creșterea interesului pentru programul de formare.
Principalele activități au fost:
– patru întâlniri transnaționale de proiect în România, Italia, Franța și Cipru
– două activități comune de învățare, predare și formare în Franța și Cipru
– patru conferințe de diseminare în România, Italia, Franța și Cipru
Împreună cu alte activități la scară mai mică desfășurate în perioada de implementare a proiectului, aceste activități au creat premisele pentru:
– transferul de cunoștințe, know-how și competențe multidisciplinare
– o mai mare deschidere către sinergii între organizații sau persoane fizice
– creșterea interesului pentru oportunitățile ERASMUS+.
– o mai bună conștientizare interculturală
– o conștientizare sporită a valorilor și oportunităților UE
Toate activitățile proiectului au avut ca rezultat un orizont profesional lărgit, practici de colaborare mai bune, îmbunătățirea competențelor lingvistice, îmbunătățirea cunoștințelor privind diversitatea și factorii multiculturali, precum și o creștere semnificativă a cunoștințelor, abilităților și competențelor specifice.